The Coffee Quest | The Coffee Quest over ons
De beste koffie met een goed verhaal, 10% van onze winst gaat naar sociale projecten
arabica bestellen, ronald de hommel, koffiebonen, jeroen kuiper, thecoffeequest, kwaliteitskoffie, sociale koffie, medellin, colombia, koffie, coffee, traceerbaar, slow roast,
312
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-312,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

coffee bean 1 24px wij

crooked line thin brown

 

zijn Ronald de Hommel, Friso Spoor en Michiel Lampers, drie koffie avonturiers die sinds eind 2016 samen op zoek zijn naar bijzondere koffie’s. Ronald doet dit vanuit Medellín, in Colombia waar hij sinds 2011 woont. Hij staat dagelijks in contact met veel van onze koffieproducenten. Friso en Michiel reizen vanuit The Coffee Quest  basis in Zoeterwoude regelmatig naar de andere landen waar we intensief samen werken met producenten zoals Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Kameroen, Brazilië, Ethiopia, El Salvador en Indonesië.

 

We leveren exclusieve single origin koffie’s, die we meestal persoonlijk, ter plekke geselecteerd hebben. Onze koffie´s worden milieuvriendelijk geproduceerd. Met jouw aankoop ondersteunen we bovendien  projecten voor kinderen van onze koffieboeren en straatkinderen in Medellín. En mocht je in ongebrande bonnen geïnteresseerd zijn kijk dan eens op: www.coffee-imports.com

coffee bean4 KWALITEIT

crooked line thin beige

Wij selecteren onze koffie’s uit de top 3% van de beste koffie’s. We gebruiken alleen de beste variëteiten en die worden hand geplukt en zorgvuldig verwerkt.

 

We reizen de wereld over op zoek naar de beste koffies ter wereld. We hebben alleen 100% puur Arabica koffie’s, waarmee je hele mooie espresso’s kunt maken in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Wij besteden een groot deel van onze tijd aan cuppen, cuppen en nog eens cuppen (proeven) om de meest interessante koffie’s te vinden. Producenten hebben inmiddels door dat hier een grote markt ligt. Dus wij krijgen dagelijks monsters toegestuurd en hebben de luxe positie dat we veel hebben om uit te kiezen. En dat merk je.

 
coffee bean7 Duurzaam

crooked line thin brown

Met The Coffee Quest hebben we de lat behoorlijk hoog gelegd: we willen zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerde koffie leveren. We praten dan niet alleen over de manier waarop de koffie geproduceerd wordt, maar ook over de verpakking van ons product. Wat de koffie zelf betreft: als het even kan, kopen we gecertificeerde koffie in.

 

Al onze koffie’s worden in ieder geval duurzaam geproduceerd. Wij letten hier zelf erg op, maar de meeste van onze producenten zijn ook meerdere keren gecertificeerd. Het belangrijkste voor ons is dat ze dit uit eigen overtuiging doen omdat ze het belangrijk vinden dat hun kinderen later een gezond bedrijf in een gezonde omgeving kunnen overnemen.

 
coffee bean 1 24px FAIR SHARE

crooked line thin white

Wij betalen een eerlijke prijs met een flinke premie voor onze koffie, want onze boeren besteden erg veel tijd aan een hele zorgvuldige productie en selectie. Dit motiveert hen om op deze voet verder te gaan. Onze lijnen zijn heel kort waardoor er geen geld in verschillende lagen van tussenhandel terecht komen.

Het is belangrijk dat de koffieboeren een goed inkomen verdienen om op milieugebied maar ook voor hen persoonlijk duurzaam te kunnen werken. Koffieboeren in Latijns Amerika hebben het al jaren heel zwaar. Concurrentie uit lage lonen landen, bodemprijzen en ziektes maken het leven van de traditionele koffieboer haast onmogelijk.

De specialty coffee en direct trade markt is voor velen de enige manier om nog te overleven en hun kinderen een toekomst te bieden.

coffee bean 1 24px Traceerbaarheid

crooked line thin brown

Al onze koffie’s komen van boeren die we persoonlijk kennen. We bezoeken de plantages regelmatig en ook jij kunt via googlemaps/earth precies zien waar je koffie vandaan komt.

 

En dit geldt niet alleen voor de plantages. Onze hele keten is transparant en zo kort mogelijk. Wij kopen zelf de koffie bij de producenten, wij doen een groot deel van het verwerkingsproces in ons eigen pakhuis in Medellín en we exporteren en importeren onze koffie’s zelf. Het branden doen we bij branderij Fascino in Weert die de koffie ook verpakt en naar je toe stuurt.

coffee bean7 SLOW ROAST

crooked line thin brown

We branden onze koffie langzaam in een traditionele brander om een perfecte kwaliteit te kunnen garanderen. We branden iedere week, dus je koffie is altijd vers.

Grote branderijen werken met industriële branders die in een paar minuten de koffie op hoge temperaturen roosteren. Hierdoor krijgen de bonen niet de gelegenheid om hun smaak te ontwikkelen en blijven vaak juist de verbrande en nootachtige smaken over. Het slow roast proces, dat tussen de 9 en 12 minuten duurt, zorgt er voor dat in iedere fase van de branding alle aroma’s goed ontwikkelen en niet verbranden. Hierdoor heeft je koffie veel meer complexiteit in geur en smaak. Let er maar eens op.

SOCIAAL

crooked line thin brown

We willen graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de landen waar we werken. Hoewel het in veel koffie-landen de laatste jaren economisch steeds beter gaat, is er nog steeds veel ongelijkheid en armoede  en zijn de kansen op vooruitgang voor koffieboeren vaak beperkt. Daarom steunen we verschillende koffieboeren en boerengroepen met investeringen in projecten. Daarnaast ondersteunen we de Fundación Caminos, een stichting die straatkinderen en  kinderen uit tehuizen helpt in hun ontwikkeling. Wil je meer over dit project weten, klik dan hier.

 

We hebben samen met een aantal van onze klanten  vorig jaar ook ruim 1000 Euro gedoneerd aan de slachtoffers van een grote landverschuiving waarbij meerdere koffieboeren zijn omgekomen in Salgar, niet ver van Medellín. Lees hierover op ons blog.